Linda Huijsmans Teksten

Nieuws archief 2012

11-01-2012
New Ideas need Old Buildings
New Ideas need Old Buildings

 

Berlijn is een  'Stad im Wandel' wat letterlijk 'verandering' betekent, maar wat je best vrij kunt vertalen als Stad aan de wandel. Overal staan grote gebouwen leeg omdat de oude huurders vertrokken zijn. Als er andere mensen in trekken ontstaan er vanzelf nieuwe ideeen. Als een tweedehands jas die verrassend goed blijkt te passen en je daardoor het gevoel geeft dat je een deel van jezelf hebt teruggevonden dat je eerder kwijt was.

Daarom gebruikt de Berlin Fashion Week oude gebouwen, betoogt Vincent Kompier; nieuwe ontwerpen tussen oude bakstenen; daar volgt de inspiratie vanzelf. 

Lees hier mijn essay over de stad aan de wandel:  

 

http://www.verwijl.nl/?id=63

11-02-2012
A tale of two Cities
A tale of two Cities

Amsterdam kijkt naar Berlijn, Berlijn naar Amsterdam. Wie is creatiever, wie het aantrekkelijkst voor ontwerpers, kunstenaars en nieuwe bedrijven? 
Een interview met de twee burgemeesters, Cohen van Amsterdam, en Wowereit van Berlijn 

19-02-2012
Berlijn App al bij de lancering een groot succes
Berlijn App al bij de lancering een groot succes

Fietsen door Berlijn met behulp van je mobiele telefoon. De app is gelanceerd op de Fiets- en Wandelbeurs, en was daar meteen een onmiddellijke hit. 

Ga naar de App store of Android Market, download de Abellife Routes, en daar binnen vind je (o.a.) de fietstocht door Berlijn. 

Of ga naar www.abellife.nl of www.fietsen-in-Berlijn.nl

09-03-2012
Veel boeken over Molukkers!
Veel boeken over Molukkers!

 

Mijn boek staat nog niet in de aanbiedingsfolder, of er verschijnen opeens veel meer boeken over Molukkers! 

Gisteren een groot interview met Sylvia Pessireron in de Volkskrant: . In april verschijnt Kazernekind van Marlies Mielekamp en eind augustus natuurlijk Zo Nederlands als Wat 

 

Mooi al die aandacht! 

08-04-2012
Berlijn voor gevorderden
Berlijn voor gevorderden

Op 11 april is de officiële presentatie van Berlijn voor Gevorderden. Een schitterende reisgids over Berlijn, voor iedereen die de Reichstag en Checkpoint Charlie al kent, maar nog lang niet het gevoel heeft dat hij de stad kent. 

 

Check de site van de uitgevers: www.oostenwind.org

24-04-2012
Verrassend Antwerpen
Verrassend Antwerpen

Dit weekend de wijk Zurenborg in Antwerpen ontdekt. Verrassend! Veel Art Nouveau en Art Deco, tussen station Berchem en de Joodse buurt bij Centraal. Deze en nog veel meer wandelingen in de gids van Hanna Wandelen in Antwerpen

 

Lekker lunchen bij de Wattman (de opvolger van de paardenman, toen de trams elektrisch gingen rijden ;-) onder Halte op Verzoek 

 

Je kunt er trouwens  ook prima fietsen... 

 

25-04-2012
Excuses aan Molukkers
Excuses aan Molukkers

De laatste tijd duiken er steeds vaker berichten op in de kranten van mensen die, 61 jaar na dato, alsnog (eindelijk, kun je beter zeggen) excuses eisen van de Nederlandse regering voor de kille manier waar Molukkers bij hun komst naar Nederland behandeld zijn. Van de Viktor Molkenboer, de burgemeester van Leerdam tot aan Emile Roemer. Vandaag, de 62e verjaardag van de onafhankelijke Molukse republiek RMS, schrijven ze een groot opniestuk in de Volkskrant.  

Ik weet niet waar dat opeens vandaan komt. Maar het zou een goede zaak zijn als Nederland eindelijk durft toe te geven dat ze zich rondom de komst, de opvang en in de communicatie met de Molukkers destijds niet van haar beste kant heeft laten zien. 

Lees het stuk in de Volkskrant hier 

26-05-2012
Sneak Preview Stedelijk Museum
Sneak Preview Stedelijk Museum

We mochten even binnenkijken in het nieuwe Stedelijk Museum. Alle muren waren maagdelijk wit, de zalen zo leeg als ze nooit meer zullen zijn. Vanaf maandag zullen de kunstwerken arriveren. Op 23 september kunnen we er eindelijk weer (hopelijk) mooie dingen zien. 

 

En het moet gezegd; de badkuip ziet er veel belovend uit. Grote zalen, mooie trappen en veel licht. 

 

03-06-2012
De Schepping van....
De Schepping van....

 

De publiciteitsgolf kan beginnen ;-) 

 

In Villamedia een stuk over het schrijven van mijn boek Zo Nederlands als watLees het hier

27-06-2012
De Opmaatgroep: een steuntje in de rug
De Opmaatgroep: een steuntje in de rug

Kinderen die te goed zijn voor speciaal onderwijs, maar in hun eigen klas hun draai niet kunnen vinden, vallen vaak tussen wal en schip. De Opmaatgroep is het antwoord voor deze kinderen; 's ochtends individueel onderwijs, 's middags in hun eigen klas. 

De Opmaatgroep is een vernieuwende vorm van Passend Onderwijs. Lees hier het artikel in Het Parool van26 juni

 

Meer info, en nog meer artikelen vind je op www.opmaatvoorpassendonderwijs.nl 

page loading