Linda Huijsmans Teksten

Nieuws archief 2011

01-02-2011
Digitale Diva's
Digitale Diva's

 

Internet maakt de ondernemingslust in vrouwen los. De voorhoede laat zien dat het niet bij een vrijblijvend webshopje hoeft te blijven. Een groot verhaal in het FD over de gelukkige combinatie vrouw en web vind je hier.

10-02-2011
Douwe Draaisma
Douwe Draaisma

Het thema van de komende boekenweek is Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan. Literair gezien een mooie vondst,  maar feitelijk klopt het niet, zegt geheugenprofessor Douwe Draaisma: ‘Hoe ouder we worden hoe dichter we weer bij onze jeugdherinneringen staan’  
Lees hier het interview met de Geheugenprofessor

17-02-2011
Den Haag Culturele Hoofdstad?
Den Haag Culturele Hoofdstad?

Den Haag wil de culturele hoofdstad van Europa worden. Pas in 2018, maar toch.

Vorig jaar schreef ik de teksten voor de publicatie DHCS waarin te lezen is hoe cultureel het leven in de Hofstad nu al is. Lees het, je zult, net als ik, verbaasd staan! Niet alleen het Gemeentemuseum en de Koninklijke Academie, er zijn ook broedplaatsen, het Shoot Me Filmfestival, de Caballerofabriek en niet te vergeten, Designbusiness, ook wel DEB, dat ontwerpers en bedrijfsleven met elkaar in contact brengt.

Download en lees het op  http://www.csdenhaag.nl/digitaalloket

06-05-2011
Als beste getest...
Als beste getest...

Als je iemand serieus moet nemen op het gebied van vergelijkende tests, is het de Consumentenbond wel. Als die dus in zijn Reisgids van mei fietsroutes in Berlijn test, en die van mij tot beste uitroept... wie twijfelt er dan nog? ;-) Vijf sterren!

 

 

Klik op deze link voor het hele artikel!

29-05-2011
Op zoek naar de Nederlandse Google
Op zoek naar de Nederlandse Google

Een brug slaan naar Silicon Valley, dat is wat de Nederlandse initiatiefnemers van The Founder Institute voor ogen staat. Joris van Heukelom en Jim Stolze helpen ‘übernerds’ met een briljant idee bij de start van hun eigen bedrijf.

 

Lees hier het hele artikel uit de Volkskrant van 28 mei

03-06-2011
Wandelen door de geschiedenis
Wandelen door de geschiedenis

Geinteresseerd in Romaanse kunst, de geschiedenis van de Galliers en de Romeinen in Frankrijk en u houdt ook nog van wandelen?  Neem dan eens een kijkje bij Ran Reizen.

Christa Ran organiseert culturele wandelreizen voor kleine groepen en selecteert kleine, sfeervolle hotels en restaurants die van de reis een bijzondere ervaring maken. Een ervaren gids wijst de weg en geeft uitleg over cultuur en geschiedenis van de streek.

Reizen naar Noorwegen zijn in voorbereiding!

 Klik hier voor een interview met Christa.

28-08-2011
Zichtbaar Jezelf
Zichtbaar Jezelf

Anja de Crom maakte een serie films waarin ze vrouwen interviewt over hoe ze omgaan met hun identiteit. Ik mocht er ook wat verstandigs over zeggen:  

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=HGJZ5LGdTek

11-10-2011
Nieuwe site
Nieuwe site

 

 

 

Het enige adres dat je hoeft te onthouden als je naar Berlijn gaat en (ook) wil fietsen, is vanaf nu: www.fietsen-in-berlijn.nl

 

Go! 

23-11-2011
Twijfel
Twijfel

Nadat de politiek alle discussies over het lot van het Palast der Republik had gesmoord en de afbraak definitief kon beginnen, zette een kunstenaar in grote neonletters het woord Zweifel op het dak. Hij had er subsidie voor aangevraagd maar kreeg die niet. Toen vond hij zelf een sponsor en schreeuwde alsnog zijn commentaar van het dak naar het stadsbestuur dat niet horen wilde.
Derde Berlijnse Brief

29-11-2011
Wandelen in Antwerpen
Wandelen in Antwerpen

Zeer de moeite waard voor een weekendje Antwerpen; een gids met wandelingen door deze boeiende stad! 

Klik hier voor Wandelen in Antwerpen , geschreven door Hanna, een echte local. 

page loading