Linda Huijsmans Teksten

Nieuws archief 2010

04-02-2010
Managementboek van het Jaar?
Managementboek van het Jaar?

Mirella Visser schreef met Zijderoute naar de top een interessante visie over hoe vrouwen hun weg door het glazen plafond naar de top kunnen bereiken. Haar boek staat op de shortlist voor managementboek van het jaar. Klik hier voor mijn interview met haar in Management & Literatuur .

06-02-2010
Hapworth 16,1924
Hapworth 16,1924

Nu J.D. Salinger dood is en zijn, naar verluidt grote literaire erfenis nog niet aan de openbaarheid is prijsgegeven, krijgt het verhaal van Roger Lathbury veel aandacht. De uitgever kreeg het in 1988 bijna voor elkaar om een verhaal van Jerome David Salinger in boekvorm uit te geven. Het zag er goed uit. Ze ontmoetten elkaar in een Washingtons restaurant en Salinger tekent het contract op een voorwaarde; aan niemand vertellen tot het verschijnt.

Maar Roger praat zijn mond voorbij tegen een lokale krant. The Washington Post neemt het over en al snel weet heel de wereld het. Salinger is not amused en het verhaal, dat in 1965 in the New Yorker voor het eerst was gepubliceerd, is nooit verschenen.

 

Gelukkig is het al die tijd wel beschikbaar gebleven. Hier is Hapworth 16, 1924 lezen.

 

 

13-02-2010
Quality Stories
Quality Stories


Je naam in de krant is leuk, maar een verhaal in een gebonden boekje, met een echte harde kaft eromheen, kijk, dat begint meer op het echte werk te lijken ;-)

Hotelketen Quality Lodgings heeft een boekje gemaakt met verhalen van tientallen schrijvers.

Het beste is om een overnachting te reserveren. Als je daar nog even geen tijd voor hebt, kun je  hier alvast mijn bijdrage lezen.

23-02-2010
Buddy
23-02-2010
Een buddy of een vriend?
Een buddy of een vriend?

In een hectisch leven met een veeleisende baan is het een-op-eencontact met een maatje een gemakkelijke manier om een steentje bij te dragen aan de samenleving. Het contact is slechts tijdelijk, ‘maar je stapt op een heel intieme manier iemands leven binnen'. 

Lees hier het hele artikel.  

 

 

26-02-2010
Dubbel glas of dubbel voordeel?
Dubbel glas of dubbel voordeel?

Claudia Woody, topvrouw bij IBM, heeft nooit een geheim gemaakt van haar lesbische levensstijl. Dat heeft haar nooit in de weg gezeten in haar carriere, integendeel. Wie niet zichzelf durft te zijn in haar werk haalt nooit het beste uit zichzelf. Als een echte Amerikaanse pleit ze er daarom voor obstakels als kansen te zien en het als een voordeel te zien om anders te zijn dan gemiddeld. 'Winnende teams bestaan uit zoveel mogelijk verschillende mensen.'

 

Lees hier mijn interview met Claudia Woody in Volkskrant Banen

12-04-2010
Aan een half woord genoeg
Aan een half woord genoeg

 

Met je vader in het bedrijf of een boek schrijven met je dochter. Het is inspirerend en gemakkelijk, je ként elkaar. Grootste valkuil: de familierol. ‘Ik wil niet de vader zijn die het allemaal wel weet. Lees mijn interviews met o.a. Jan en Sanne Terlouw en familiedeskundige Else-Marie van den Eerenbeemt in het Financieele Dagblad.

23-08-2010
Nieuwe Groeten Uit...
Nieuwe Groeten Uit...

 

De organisatoren van Nieuwe Groeten Uit...  deed vorig jaar een oproep om foto’s te maken voor nieuwe ansichtkaarten van Nederland. UIt de achtduizend foto’s die werden ingestuurd kwam een selectie terecht in het boek Nieuwe Groeten Uit… waaronder ook mijn foto uit Giethoorn. Nee, niet van het water of de toeristen, maar van een kapotgeschoten schoolraam met daarnaast het bordje Verboden te Voetballen.
Het boek is verschenen bij Nieuw Amsterdam. Meer informatie erover vind je hier
Mijn foto kun je hiernaast al zien...

 

23-08-2010
Goede Tip...
Goede Tip...

Goede Tip voor iedereen die moe is van alle leuke festivals, Sails, Parades, Circussen en Open Lucht Theaters; doe eens lekker niets. En hang dat advies dan midden tussen de affiches voor leuke dingen die je ook nog kunt doen ;-)

23-08-2010
Fietsen in Berlijn
Fietsen in Berlijn

De Fietsgids Berlijn is klaar! Zes verschillende fietsroutes dwars door Berlijn. Langs de Muur, door het alternatieve Kreuzberg, het hippe Prenzlauer Berg of door het toeristische centrum. Kies en download de tekst en de foto's. Je betaalt maar 0,10 cent per pagina en krijgt een pdf of een papieren boekje toegestuurd door Odyssee Reisgidsen.

De prachtige cover is getekend door Liesbeth Jongebloed.

 

Klik hier voor meer informatie of om de gids te bestellen.

page loading