Linda Huijsmans Teksten

Nieuws archief 2007

29-01-2007
Rodin
RodinKunst kan pijn doen.
Kijken naar de toegetakelde Denker van Rodin, roept herinneringen op aan de scheuren in Who's Afraid of Red Yellow and Blue.
Vragen naar het wie en waarom doen helemaal niet meer terzake. Of het nou de koperprijs is of een fascinatie met het magisch realisme van Willink, het resultaat is hetzelfde. Moord.
Niet op een levend wezen, maar op de gevoelens van zijn bewonderaars.

Alle reflectie is weggesneden, alleen de oppervlakte blijft over. En daarnaar te moeten kijken, is een belediging.
30-01-2007
Na Kantoortijd
Na Kantoortijd

 

Bijna één op de vijf kantoorgebouwen in Nederland staat structureel leeg. Tegelijkertijd is er grote vraag naar studentenwoningen, appartementen voor starters én monumentaal wonen in historische panden. Het lijkt een logische optelsom, maar de transformatie van kantoren naar woningen komt maar aarzelend van de grond


Lees het artikel hier
30-01-2007
Stiekem dol op files
Stiekem dol op filesFiles: Met z'n allen klagen we er graag over, maar als puntje bij paaltje komt, zijn maar weinig mensen bereid uit hun auto te komen. Stiekem vinden ze het wel lekker, dat uurtje alleen zijn...

Lees hier mijn artikel uit de Volkskrant
19-02-2007
Boom Roos Vis
Boom Roos VisDat vind ik nou groot nieuws:


De bedenker van de leesmethode boom- roos-vis, frater Caesarius Mommers (81) is overleden. Hij was de bedenker van de methode Veilig Leren Lezen, waarmee de meeste kinderen de afgelopen 30 jaar hebben leren lezen.

Dank je wel frater Caesarius!
(Zou hij echt zo aangesproken zijn? Frater Caesarius, geef het zout even door... of werd het stiekem toch gewoon Kees? Misschien had hij heimwee naar zijn eigen naam en heeft hij zevende plaatje daarom naar zichzelf genoemd?)  
23-02-2007
Kunstenaars in zaken
Kunstenaars in zaken
Zakenmensen werken graag samen met kunstenaars en omgekeerd staan creatievelingen steeds meer open voor samenwerking met het bedrijfsleven. Flirten doen ze al volop, maar voor er een echte relatie ontstaat, moeten heel wat hordes worden genomen.
Lees hier mijn artikel in de Volkskrant
 
13-03-2007
Beste Boek Domste Schrijver
Beste Boek Domste SchrijverVolgens een aantal mensen is hij de schrijver van het 'beste'  Nederlandstalige boek: De ontdekking van de Hemel.
In een interview met AT5 vertelde Harry Mulish dat goede boeken alleen door mannen geschreven worden. Dat kunnen ze nu eenmaal beter dan vrouwen, niets aan te doen.
Dit is zei hij letterlijk: Mannen baren boeken, vrouwen baren mannelijke schrijvers. Dat is geen discriminatie, dat is een gegeven. Zonder vrouwen zouden we geen mannelijke schrijvers hebben."

Die Harry. Vooruit, nog eentje dan: "Er zijn veel meer vrouwelijke dichters dan vrouwelijke romanciers, maar kijk je wie de grootste is, dan kom je toch weer bij Achterberg, of een man uit."
Gerrit Achterberg draait zich om in zijn graf en Mulish bewijst dat goede boeken in zijn geval niet door een intelligente man geschreven worden.


 

15-03-2007
Flotte Kiste
Flotte Kiste

De Fietsfabriek is nu ook te vinden in Berlijn, waar ze de hippe, meest kinderrijke buurt van Europa aan het bakfietsen probeert te krijgen.
Klik hier voor mijn artikel in de Berliner Zeitung van 14 maart.
22-03-2007
Literair Rome
Literair Rome

Wie zich voorneemt een literaire wandeling door Rome uit te zetten, haalt zich een bijna onmogelijke opgave op de hals. De magie van Rome van Andrea Vreede is daarom een boek geworden waarin haar persoonlijke helden centraal staan. Van de populaire volksdichter Belli en de schilder Caravaggio tot Christina van Zweden.  
Een wandeling door het Rome van Andrea Vreede.  
 
24-04-2007
Thuiswerken
Thuiswerken

 

In pyjama achter de computer en tussendoor een wasje draaien. Dat is het imago van telewerken. Maar dat verandert snel. Want thuiswerken leidt tot minder geleuter bij de koffieautomaat en tot hogere productiviteit. En het wordt al ingezet als lokkertje voor schaarse arbeidskrachten.

Lees hier mijn artikel in de Volkskrant

24-05-2007
Rakelings
Rakelings

Lang niet zo'n mooi boek gelezen. En het is nog een debuut ook!

Rakelings van Yolanda Entius.
 Ze won er de Selexyz Debuutprijs mee.

Lezen!

Verschenen bij Querido.
page loading