Linda Huijsmans Teksten

Nieuws archief 2011

28-12-2011

Jaarverslag COC

Jaarverslag COC

Het Jaarverslag van het COC bevat, behalve ijzersterke teksten, ook mooie foto´s van Linette Raven, en is opgemaakt door Marjolein Rams en Annelies Frölke. 

 

Bekijk het hele document hier 

29-11-2011

De nieuwe Steve Jobs is een briljante dictator

Wat is dat toch met de advertentiemarkt? Bij Volkskrant Banen hebben een stel goede mensen een prachtige special gemaakt, die op het allerlaatste moment toch maar niet wordt gedrukt. 

 

Gelukkig is er wel een pdf van gemaakt. Lees hier mijn bijdrage over de zoektocht naar de nieuwe Steve Jobs

De volgende keer hopelijk weer op ouderwets papier. 

29-11-2011

Wandelen in Antwerpen

Wandelen in Antwerpen

Zeer de moeite waard voor een weekendje Antwerpen; een gids met wandelingen door deze boeiende stad! 

Klik hier voor Wandelen in Antwerpen , geschreven door Hanna, een echte local. 

23-11-2011

Twijfel

Twijfel

Nadat de politiek alle discussies over het lot van het Palast der Republik had gesmoord en de afbraak definitief kon beginnen, zette een kunstenaar in grote neonletters het woord Zweifel op het dak. Hij had er subsidie voor aangevraagd maar kreeg die niet. Toen vond hij zelf een sponsor en schreeuwde alsnog zijn commentaar van het dak naar het stadsbestuur dat niet horen wilde.
Derde Berlijnse Brief

11-10-2011

Nieuwe site

Nieuwe site

 

 

 

Het enige adres dat je hoeft te onthouden als je naar Berlijn gaat en (ook) wil fietsen, is vanaf nu: www.fietsen-in-berlijn.nl

 

Go! 

28-08-2011

Zichtbaar Jezelf

Zichtbaar Jezelf

Anja de Crom maakte een serie films waarin ze vrouwen interviewt over hoe ze omgaan met hun identiteit. Ik mocht er ook wat verstandigs over zeggen:  

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=HGJZ5LGdTek

03-06-2011

Wandelen door de geschiedenis

Wandelen door de geschiedenis

Geinteresseerd in Romaanse kunst, de geschiedenis van de Galliers en de Romeinen in Frankrijk en u houdt ook nog van wandelen?  Neem dan eens een kijkje bij Ran Reizen.

Christa Ran organiseert culturele wandelreizen voor kleine groepen en selecteert kleine, sfeervolle hotels en restaurants die van de reis een bijzondere ervaring maken. Een ervaren gids wijst de weg en geeft uitleg over cultuur en geschiedenis van de streek.

Reizen naar Noorwegen zijn in voorbereiding!

 Klik hier voor een interview met Christa.

29-05-2011

Op zoek naar de Nederlandse Google

Op zoek naar de Nederlandse Google

Een brug slaan naar Silicon Valley, dat is wat de Nederlandse initiatiefnemers van The Founder Institute voor ogen staat. Joris van Heukelom en Jim Stolze helpen ‘übernerds’ met een briljant idee bij de start van hun eigen bedrijf.

 

Lees hier het hele artikel uit de Volkskrant van 28 mei

06-05-2011

Als beste getest...

Als beste getest...

Als je iemand serieus moet nemen op het gebied van vergelijkende tests, is het de Consumentenbond wel. Als die dus in zijn Reisgids van mei fietsroutes in Berlijn test, en die van mij tot beste uitroept... wie twijfelt er dan nog? ;-) Vijf sterren!

 

 

Klik op deze link voor het hele artikel!

17-02-2011

Den Haag Culturele Hoofdstad?

Den Haag Culturele Hoofdstad?

Den Haag wil de culturele hoofdstad van Europa worden. Pas in 2018, maar toch.

Vorig jaar schreef ik de teksten voor de publicatie DHCS waarin te lezen is hoe cultureel het leven in de Hofstad nu al is. Lees het, je zult, net als ik, verbaasd staan! Niet alleen het Gemeentemuseum en de Koninklijke Academie, er zijn ook broedplaatsen, het Shoot Me Filmfestival, de Caballerofabriek en niet te vergeten, Designbusiness, ook wel DEB, dat ontwerpers en bedrijfsleven met elkaar in contact brengt.

Download en lees het op  http://www.csdenhaag.nl/digitaalloket

page loading